Сучасний будинок для ідеального життя

Сучасний будинок для ідеального життя

Будинок словацького архітектора є втіленням його уявлення про ідеальну життя. Багато архітектори намагаються при створенні власного житла, втілити ті ідеї, які не вдалося реалізувати у своїх проектах клієнтів, зробити своє житло втіленням персонального погляду на архітектуру. У цьому разі проект створений для комфортного сімейного життя, а не для демонстрації світові власного креативу.

Важливим критерієм при розробці проекту стало бажання створити будинок поза часом, що відбилося в сучасному дизайні, який буде актуальним ще не одне десятиліття. Другий критерій – це простота форм, відсутність складних елементів і хитромудрих деталей. У будівництві будинку використовувалися класичні натуральні довговічні матеріали: камінь, обпалена цегла, мінімум гіпсокартонних конструкцій.

Основний упор був зроблений на функціональність, будинок повинен мати можливість адаптуватися під будь-які зміни в сім'ї. Перший рівень був спланований саме з цією метою, зараз це гостьовий простір, а в подальшому може стати окремим ізольованим житловим блоком для батьків, з окремим входом і своїм виходом у внутрішній двір.

Будинок проектувався, виходячи з особливостей ділянки, він невеликий, всього 4,7 соток і витягнутий. На одному поверсі вийшло розмістити тільки дві повноцінні кімнати. Друга особливість залежить від кліматичних умов. Літня тераса розташована на північній стороні будинку, що незвично. Архітектор вирішив, що сонячні промені приємні навесні і восени, а влітку хочеться сховатися від палючого сонця. Тераса має вихід у кухню і імпровізоване вікно на вулицю. На терасі вдалося створити свій неповторний мікроклімат.

Із-за конструктивних особливостей, передня частина будинку (гараж і патіо) виконана з бетону. Архітектор залучив відомого художника графіті і той зобразив на бетоні веселих тварин, які незмінно притягують захоплені погляди перехожих і розуміють настрій господарям.

Саме незвичайне рішення – це вікно над каміном. Без цього вікна приміщення вітальні вийшло б похмурим, це ж велике вікно висвітлює сходові марші. У ванній кімнаті розміщені два вікна, завдяки цьому рішення приміщення освітлене денним світлом максимально можливий час.

Рубрики: